Zoeken

Frankrijk: Fares, vermoord voor een broodje

22 augustus 2019 - 14:40 - Wereld

©

Fares, ober in een restaurant in de regio van Parijs, is afgelopen vrijdag door een ontevreden klant doodgeschoten om een broodje.

Klanten van het restaurant Mistral begrijpen nog steeds niet wat er gebeurde. Verschillende versies doen de ronde: het broodje werd niet snel genoeg geserveerd of de klant wilde dat een andere ober hem serveerde. De dader, een bekende crimineel, zou er een gewoonte van hebben gemaakt om gratis in het restaurant te eten.

Le Parisien bericht dat honderden mensen maandag het restaurant bezochten om een laatste groet te brengen aan Fares. De buurt veroordeelt de moord. "Gewoon voor een broodje..." of nog "Men vermoord niet voor een sandwich!" zijn enkele van de reacties van buren en kennissen van het slachtoffer.

Bij het restaurant werd een foto van Fares, glimlachend op een bootje, geplaatst. Bij de foto leest men: "Eerbetoon aan onze collega, zoon, broer, vriend, Fares, vermoord voor een broodje. Medeleven aan de familie en moed aan het Mistral-team."

Een vader die regelmatig het restaurant bezoekt vertelde geschokt dat hij het slachtoffer goed kende. Volgens hem was Fares "heel vriendelijk en behulpzaam".

De dader, een bekende van de politie en de justitie, vluchtte na de moord weg. Zijn identiteit is bekend. Hij wordt actief gezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team