Zoeken

Fout van Marokkaanse voetbalbond belet Munir El Haddadi om met Marokko te spelen

8 oktober 2020 - 13:43 - Sport

©

Munir El Haddadi moet waarschijnlijk de twee vriendschappelijke wedstrijden van 9 en 13 oktober overslaan. De Spaans-Marokkaanse speler komt nog niet in aanmerking voor een deelname aan deze wedstrijden vanwege een fout begaan door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF).

De aanvraag voor de wijziging van de sportnationaliteit van de speler is nog steeds niet naar de FIFA gestuurd. Volgens het dagblad Assabah dateert het dossier dat zich bij de FRMF bevindt uit 2018. De voetbalbond deed toen een poging om Munir El Haddadi te betrekken bij het WK 2018. De FRMF-bestuurders hebben een nieuw dossier moeten indienen bij FIFA, zodat de speler ten volle gebruik kan maken van de voordelen die de wijziging van de sportnationaliteit verleent.

FIFA heeft haar regels een twintigtal dagen geleden veranderd, waardoor Munir El Haddadi en andere internationals de kans kregen om hun sportnationaliteit te wijzigen.

Bondscoach Vahid Halilhodzic begrijpt niet waarom de voetbalbond het dossier nog steeds niet heeft ingediend. Het is een ernstige fout die de speler een paar maanden zou kunnen verhinderen om bij de Leeuwen van de Atlas te spelen, aldus het dagblad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team