Zoeken

Formule E-kampioenschap in juli in Marrakech

18 juni 2022 - 11:40 - Sport

©

Het wereldkampioenschap Formule E keert op 2 juli terug naar het Moulay El Hassan Circuit in Marrakech.

De organisatoren hebben aangekondigd dat de tickets voor de tiende ronde van het seizoen nu te koop zijn voor 150 dirham, waarbij kinderen onder 12 jaar korting krijgen. Het circuit gaat op zaterdag 2 juli om 15.00 uur open. De race begint om 17:00 (GMT+1) en zal wereldwijd worden uitgezonden.

Lees ook: Marokko wil Formule 1-race hosten

Het 2,971 km lange circuit, met twaalf chicanes, drie rechte stukken en een reeks bochten, staat bekend als een van de zwaarste en meest intense circuits op de Formule E-kalender. Het staat ook bekend als de snelste racebaan ter wereld, waar de Formule E-piloten ook te kampen krijgen met extreme hitte.

Om de veiligheid van de teams en de toeschouwers van de E-Prix van Marrakech 2022 te waarborgen, hebben de organisatoren besloten de capaciteit van de locatie voor deze editie te beperken. Als gevolg daarvan zal er dit jaar geen fanzone zijn en slechts 1000 overdekte zitplaatsen op de tribunes.

Lees ook: Marokkaan Mehdi Bennani wint openingsrace FIA WTCC in Portugal

"Voor de vijfde keer terugkeren naar Marrakech sinds de start van het ABB FIA Formula E World Championship is heel speciaal en ongelooflijk spannend. Het is een locatie die we heel goed kennen, maar met zijn technische lay-out en extreme weersomstandigheden blijft het een spannend spektakel voor zowel fans als piloten," aldus Alberto Longo, medeoprichter en directeur van het kampioenschap.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team