Zoeken

Een Formule 1 Grand Prix in Marokko?

29 juni 2022 - 12:40 - Sport

©

Meer dan 60 jaar na de eerste editie, zou de Formule 1 Grand Prix naar Marokko kunnen terugkeren. Het koninkrijk wil het evenement graag opnieuw organiseren.

Een delegatie van de Internationale Automobielfederatie (FIA) bracht een bezoek aan het koninkrijk voor de keuring van het nieuwe circuit in Sidi Daoui om te kijken of het voldoet aan de FIA Grade One-standaarden die vereist zijn om een Grand Prix te organiseren.

Lees ook: Formule E-kampioenschap in juli in Marrakech

Indien de faciliteiten worden gevalideerd, zou directeur Stefano Domenicali van de internationale federatie van nationale auto-, motorsport- en motorclubs, de Marokkaanse baan in de kalender van het wereldkampioenschap Formule 1 moeten opnemen.

Lees ook: Autocoureur Carlos Sainz en Audi testen RS Q e-tron in Marokko

Marokko was in 1958 gastheer voor een Formule 1-race die werd gewonnen door Stirling Moss. Het circuit lag aan de zuidkant van Casablanca. De baan was 7,6 km lang en maakte gebruik van de kustweg en de hoofdstraat tussen Casablanca en Azemmour. De race werd ook meerdere malen gereden zonder dat het meetelde voor het kampioenschap en stond in de eerste jaren bekend als de Grand Prix van Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team