Zoeken

Fez fleurt op dankzij renovatieprojecten

4 juli 2019 - 12:51 - Marokko

©

Er staan veel rennovering- en onderhoudsprojecten op de planning voor Fez. Koning Mohammed VI wilt investeren in de historische stad om het zijn oude glorie terug te geven.

De stad is zeer geliefd bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Toch is het het doel om de oude stad nog meer te laten opbloeien en daarbij nog meer toeristen aan te trekken, met name door belangrijke toeristische attracties, zoals het Lalla Ydouna plein en andere ondergewaardeerde plekken, op te knappen.

Voorbeelden van recente projecten zijn onder andere de renovatie van het wereldbekende mausoleum Moulay Idriss, meerdere scholen en eeuwenoude Foundouks. Deze gebouwen en plaatsen zijn van groot belang omdat ze de Marokkaanse cultuur en de Marokkaanse vakmanschap vertegenwoordigen.

De herstellingswerkzaamheden zijn in april begonnen met 32 projecten, van de 113 die moeten ondernomen worden. De opwaardering van Fez gebeurt in twee fases, waarvoor een budget voorzien is van één miljard dirham. Onder deze projecten vallen het opknappen van de stad Fez en het inrichten van parkeergelegenheid, de renovatie van publieke pleinen en de creatie van informatiepunten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team