Zoeken

Lixus, oudste stad van Marokko, wordt gerenoveerd

10 juli 2019 - 10:20 - Marokko

©

De oude Fenicische stad Lixus zal onder toezicht van het Marokkaanse ministerie van Cultuur worden gerenoveerd. Er werd een budget van 15 miljoen dirham vrijgemaakt om 22 eeuwen oude stad op te knappen.

Minister Mohamed El Aaraj van Cultuur kondigde aan dat 6,75 miljoen dirham werd voorzien voor het onderhoud en de herstellingen, 4,6 miljoen dirham zal gebruikt worden voor de opwaardering van de locatie en 2,22 miljoen dirham voor onderzoek.

Daarbij zal ook een grote promotiecampagne van 1 miljoen dirham worden gelanceerd om de historische stad bekend te maken. Een van de pronkstukken van Lixus is namelijk het Romeins theater, dat uniek is in Marokko.

Het ministerie doelt erop de stad te laten opnemen als internationaal erfgoed dankzij de renovatiewerken en de oprichting van een onderzoekscentrum en onderzoeksprogramma’s over archeologie en erfgoedstudies.

Op langer termijn wordt geoogd op de economische en culturele groei die de opwaardering van de stad kan bieden, niet alleen op regionaal maar ook op nationaal niveau.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team