Zoeken

Datum bezoek Spaanse Koning Felipe VI en Letizia aan Marokko eindelijk vast

18 januari 2019 - 17:42 - Marokko

©

Na meerdere uitstellen en een groot aantal geruchten staat de datum van het officieel bezoek van Koning Felipe VI van Spanje en zijn vrouw Letizia aan Marokko eindelijk vast.

De Spaanse monarch en zijn vrouw worden op 13 en 14 februari in Marokko verwacht. Dat vernam El Pais van diplomatieke bronnen. Felipe VI zal Rabat en Casablanca bezoeken.

Het bezoek was sinds juli 2014 herhaaldelijk uitgesteld. Het koninklijke koppel bezocht toen Marokko als onderdeel van een wereldtournee. Het Spaanse koningshuis beschouwde sindsdien een bezoek aan Marokko als "hoogst prioritair" maar door de politieke instabiliteit in Spanje na de verkiezingen in 2015 en de Catalaanse crisis moest Koning Felipe VI van dit bezoek afzien.

Een nieuw bezoek was in november 2017 gepland maar werd uitgesteld op vraag van Koning Mohammed VI die aan de top van de Afrikaanse Unie en de Europese Unie in Ivoorkust wenste deel te nemen. In januari 2018 was een nieuwe poging gedaan, maar Marokko had op het laatste moment "zonder reden te geven" het bezoek geannuleerd.

Naast Felipe VI en Letizia zullen ook meerdere ministers van de Spaanse regering aanwezig zijn. Onder hen minister Fernando Grande-Marlaska van Binnenlandse zaken of nog de minister van Onderwijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team