Zoeken

Marokko: programma bezoek Paus Franciscus

10 februari 2019 - 13:00 - Marokko

©

Paus Franciscus wordt op 30 en 31 maart in Marokko verwacht voor een officieel bezoek. Het wordt de 28e reis van de Paus die voornamelijk in Rabat zal verblijven en Koning Mohammed VI zal ontmoeten.

Na zijn aankomst op het vliegveld van Rabat-Salé zal Paus Franciscus eerst in het koninklijke paleis door Koning Mohammed VI worden ontvangen. Daarna zal hij een toespraak geven vanaf de esplanade van de Hassan Toren. De toespraak is gericht op het Marokkaans volk, de autoriteiten, het maatschappelijk middenveld en het diplomatiek korps.

Volgens Vaticannews zal de Paus op de eerste dag van zijn bezoek ook het mausoleum van Mohammed V, het Mohammed VI instituut voor Imams en de zetel van de katholieke hulporganisatie Caritas bezoeken. Daar zal hij migranten ontmoeten en een tweede toespraak geven.

Op de tweede dag van zijn bezoek zal Paus Franciscus het landelijk centrum van sociale diensten van Temara bezoeken. Daarna zal hij priesters ontmoeten in de kathedraal van Rabat. Hij zal een rede houden en het Angelus gebed verrichten. In de namiddag zal de Paus een mis vieren. Om 17:15 uur vertrekt hij terug naar Rome.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team