Zoeken

Dit zijn de favoriete theemerken van Marokkanen

31 oktober 2021 - 14:22 - Marokko

©

In Marokko worden ongeveer 400 theemerken verkocht, door een honderdtal distributeurs. De meest bekende merken zijn "Sebaa" en "Sultan".

Muntthee is een historische drank die aanvankelijk was voorbehouden voor adellijke of koninklijke families. Thee werd toen beschouwd als een heilige drank. Door de eeuwen heen werd thee een populaire drank. Marokkanen dronken het om andere, te dure dranken, zoals kruidenthee of koffie, te vervangen.

Lees ook: Marokkaanse thee blijft dé nationale drank

Sungeria heeft onderzoek gedaan naar de bekendheid van theemerken in Marokko en heeft een ranking opgesteld van de meest populaire merken op de Marokkaanse markt. Daaruit blijkt dat het merk Sebaa de "top-of-mind 2021" ranking aanvoert met een marktaandeel van 28%. Bellakhdar, die het merk in Marokko commercialiseert, is al ruim 50 jaar de grootste thee-importeur van het koninkrijk.

Op de tweede plaats staat Sultan, een merk dat de Marokkaanse tradities in ere wil houden via publiciteitscampagnes. Het merkt Sultan werd in 1994 gecreëerd en is het eerste private theemerk dat werd opgericht na de liberalisering en nationalisatie van de sector.

Lees ook: Grootste theepot ter wereld is Marokkaans (video)

Na Sebaa en Sultan, komt El Nass, vooral bekend in de regio Marrakech-Safi. In campagnes op sociale media gebruikt het merk het thee-ritueel van de bewoners van de Marokkaanse Sahara.

Bellar, eigendom van de groep Asta, is vierde. De groep bezit ook de merken Babour en Loubane. Bellar wordt veel gebruikt in de regio’s Marrakech-Safi en Casablanca-Settat, aldus Sunergia.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team