Zoeken

Familie-uitje eindigt in tragedie in M’diq

21 januari 2024 - 19:30 - Marokko

©

Een familie-uitje in de buurt van de Marokkaanse stad M’diq eindigde zaterdag in een tragisch ongeval waarbij twee zussen van 19 en 10 jaar oud verdronken in het Smir-stuwmeer.

Het ongeval gebeurde nadat de oudste zus, die net haar rijbewijs had behaald, aan haar ouders had gevraagd of ze een autoritje mocht maken rond het stuwmeer. De jonge vrouw nam haar zusje mee voor een ritje in de auto van hun ouders. Kort daarna keken de ouders machteloos toe hoe de auto het stuwmeer inreed.

Lees ook: Verschrikkelijk ongeluk in Marokko eist tien levens

Pogingen van de ouders en omstanders om hun dochters te redden waren tevergeefs. De meisjes slaagden er niet in de autodeuren te openen, waardoor de auto langzaam vol water liep. Toen de hulpdiensten arriveerden, was het al te laat. Beide meisjes waren verdronken.

Hun lichamen zijn overgebracht naar het regionaal ziekenhuis Mohammed VI in M’diq voor autopsie. De bevoegde autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld. Het voertuig wordt zondag geborgen en geïnspecteerd.

Lees ook: Dronken politieke leider veroorzaakt zwaar ongeval in Tetouan

Het incident heeft voor veel beroering gezorgd in de regio. De ouders, nog steeds in shock, hebben via sociale media talrijke condoleanceberichten, medeleven en steunbetuigingen ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team