Zoeken

Familie Anass Aouragh overtuigd van moord

14 april 2013 - 20:23 - Wereld

©

In een interview met de Volkskrant leggen de vader, de halfzuster Yasmine, 19, en halfbroer Farid, 21, van de 13-jarige Anass Aouragh uit, waarom de jongen onmogelijk zelfmoord pleegde.

Op 6 februari - enkele uren voor zijn verdwijning - stuurde Anass drie e-mails naar docenten om extra lessen te vragen. De docenten bevestigden dit. "Zoiets doe je niet als je van plan bent zelfmoord te plegen", volgens Yasmine.

Dezelfde dag was Anas met zijn moeder een nieuwe Dieseljas gaan kopen. De jongen was erg blij met zijn aankoop. Ook was hij zoals gewoonlijk folders gaan halen om in de wijk uit te delen, zegt zijn vader.

De vader van Anass blijft volhouden dat zijn zoon is vermoord. Op het lichaam van het kind waren immers talloze blauwe plekken te zien, die volgens hem wijzen op wurging.

Bovendien blijkt uit het sectierapport over zijn dood, dat medio-maart op het internet werd gezet, het erg onwaarschijnlijk dat de jonge Marokkaan zelfmoord pleegde.

De familie van de jongen blijft met veel vragen zitten. Ze begrijpen ook niet waarom de politie Anass pas de dag na zijn vermissing vonden, op 50 meter van zijn fiets, terwijl ze de dag van de verdwijning speurhonden en een helikopter met een infraroodcamera hadden ingezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team