Zoeken

Europese gegijzelden te Tindouf: Polisario beschuldigt Marokko

2 november 2011 - 11:00 - Marokko

©

Twee Spaansen en een Italiaanse vrijwilligers, ontvoerd op 23 oktober in Hassi Rabun dicht bij Tindouf, ten zuidwesten van Algerije, zijn nog in leven en worden vastgehouden door Al Qaeda in de Islamitische Maghreb (AQIM).

Eén van de ontvoerders zou dit hebben gemeld aan een West-Afrikaanse mediator die anoniem wil blijven. Volgens dezelfde bron zal AQIM binnenkort zijn eisen bekendmaken.

AQIM-leden die deelnamen aan de ontvoering zouden ontwapend de kampen van Tindouf zijn binnengetreden. Aanhangers binnen de kampen zouden hen dan de nodige wapens hebben bezorgd en aangegeven waar de Europeanen zich bevonden.

Twee gewapende mannen in Polisario-uniformen zouden nadien de gijzelaars hebben geholpen om de kampen van Tindouf te verlaten richting Mali, waar ze vandaan komen, een informatie dat Malinese autoriteiten ontkennen.

Het Polisario ontkent het bestaan ​​van AQIM in gebieden onder zijn controle en zegt dat de terroristen die de drie Europeanen ontvoerden "het vuur openden om hun vlucht te dekken".

Mohamed Abdelaziz, hoofd van het Polisario, verteld hierover aan het weekblad Jeune Afrique, dat zijn front "het terrorisme van de Marokkaanse staat" blijft ondergaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team