Zoeken

Emirati dichter bedreigd na gedicht over schoonheid Marokkaanse vrouwen

15 mei 2014 - 20:25 - Wereld

©

In de Verenigde Arabische Emiraten werd een dichter met de dood bedreigd omdat hij een gedicht schreef over de schoonheid van de Marokkaanse vrouwen.

In het gedicht "Bent Marrakech" spreekt Saoud Almuzaini vol lof over de schoonheid en deugden van Marokkaanse vrouwen. Maar in zijn land wordt het feit dat hij Marokkaanse vrouwen in de bloemetjes zet, als een belediging voor de Emirati vrouwen beschouwd.

Op internet en sociale netwerken reageerden mensen uit de VAE onmiddellijk door Marokkaanse vrouwen uit te maken voor heksen en schaamteloze vrouwen. Dichters en journalisten profiteerden ook van de situatie om Saoud Almuzaini te bekritiseren.

Enkele reacties van Emirati’s op internet

"Het is het recht van iedere burger om deze man te vervolgen, omdat hij alle Emirati moeders, zusters, vrouwen en meisjes heeft gekwetst. Zijn misdaad mag niet onbestraft blijven."

"Wie het gedicht Bent Marrakech heeft geapprecieerd, ondanks de manier waarop de vrouwen in ons land erin worden gekleineerd, die respecteert noch zijn familie, noch de vrouwen van zijn land. Dat hij naar het meisje van Marrakech gaat zodat ze zijn dorst lest met hekserij."

"Marokkaanse vrouwen zijn het begin van het verlies. Moge God ons van hun kwaad beschermen."

Bladna.nl