Zoeken

El Hizjra Literatuurwedstrijd 2015 van start

15 juni 2015 - 14:26 - Cultuur

©

De 23 editie van de El Hizjra Literatuurwedstrijd is van start. De schrijfwedstrijd is in het leven geroepen om jonge, kleurrijke schrijvers de kans te bieden hun intrede te doen in de wereld van literatuur en hun liefde voor het schrijven te delen.

Ieder jaar blijkt opnieuw dat er veel jongeren in Nederland die zich verbonden voelen met de Arabische cultuur, zich door het schrijven van proza of poëzie willen uitdrukken. Overigens was het in 2014 een verrassing dat een kwart van de inzendingen voor de El Hizjra Literatuurprijs uit Vlaanderen kwam.

Inmiddels bekende schrijvers als Monique Samuel, Abdelkader Benali en Murat Isik hebben mede door het winnen van de El Hizjra Literatuurprijs de aandacht op zich weten te vestigen.

El Hizjra, opgericht in 1987, spant zich in om een artistieke brug te vormen tussen de Nederlandse en de Arabische kunst en cultuur. Juist de kunst en de kracht van het woord zijn de middelen om de pracht van de Arabische cultuur over te brengen. El Hizjra doet dit door onder meer door ieder jaar een literatuurwedstrijd, maar ook door lezingen en debatten te organiseren.

Deelnemers die graag mee willen doen aan de wedstrijd kunnen via de website van El Hizjra hun werk uploaden.

Persbericht

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team