Zoeken

El Asri Cherkaoui doodgemarteld in Temara?

9 februari 2012 - 15:30 - Gemeenschap

©

El Asri Cherkaoui, 26-jarige Marokkaan die in voorarrest gehouden werd in het politiekantoor te Temara, stierf maandagochtend aan zijn verwondingen.

De overledene werd vrijdag, samen met twee andere mensen in zware dronken toestand gearresteerd. Hij vertoonde blauwe plekken op het hoofd en had zwart omringde ogen, volgens zijn broer, die zijn lichaam in het lijkenhuis mocht zien. El Asri zou reeds dood geweest zijn bij zijn aankomst in het Avicenne-ziekenhuis in Rabat.

De familie van de overledene werd ingelicht van zijn aanhouding door de politie, die hen gevraagd had om schone kleren en medicijnen voor zijn nierproblemen te brengen.

De bewoners van de sloppenwijk Jamaica in Temara, vanwaar El Asri Cherkaoui afkomstig was, beschrijven hem als een aardige man. Voor hen is er geen twijfel over het feit dat hij de marteling op het politiebureau niet overleefde. Sommigen beweren zelfs dat hij gearresteerd werd omdat hij zeer gedreven de levensomstandigheden in de sloppenwijk aanklaagde.

De Marokkaanse Vereniging van Mensenrechten pleit voor een onderzoek naar de omstandigheden van de dood van El Asri Cherkaoui op het politiebureau in Temara.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team