Zoeken

Egyptenaren getrouwd met Marokkaanse vrouwen krijgen verblijfsvergunning van 10 jaar in Marokko

25 maart 2014 - 22:01 - Gemeenschap

©

Egyptenaren die getrouwd zijn met een Marokkaanse vrouw hebben het recht op een verblijfsvergunning van 10 jaar in Marokko. Deze verblijfsvergunning is verlengbaar en blijft geldig in geval van scheiding. Dat meldt Ali Achiri, Egyptische onderminister van Buitenlandse Zaken.

Het verblijfsdocument kan twee jaar na het huwelijk worden aangevraagd, aldus Achiri aan de media na de Marokkaans-Egyptische consulaire commissie vorige week in Caïro.

Volgens hem zijn 95% van de Egyptische en/of Marokkaanse onderdanen die in één van de twee landen wonen, getrouwd met een burger van hun gastland. Daarom hebben Marokko en Egypte volgens hem zeer bijzondere betrekkingen.

Bovendien hebben Egyptische zakenlieden recht op een éénjarig visum in Marokko. Egypte levert daarentegen enkel visa voor zes maanden. Met deze maatregelen willen beide landen de handelsbetrekkingen versterken.

Minister Mustapha Ramid van Justitie had in oktober vorig jaar aangekondigd dat Marokkaanse vrouwen getrouwd met buitenlanders binnenkort hun Marokkaanse nationaliteit aan hun echtgenoten zullen mogen overdragen. De Marokkaanse minister stelde toen dat mensen van éénzelfde familie in geen geval mogen worden onderworpen aan verschillende wetsregelingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team