Zoeken

Na Algerije exporteert nu ook Egypte smokkelbrandstof naar Marokko

25 april 2014 - 15:56 - Economie

©

De Egyptische autoriteiten hebben 25 ton pure benzine op een boot in de haven van Alexandrië in beslag genomen. De smokkelbenzine was bestemd voor Marokko.

Achter deze grootschalige smokkeloperatie stond de eigenaar van een blikjes-exportbedrijf. Achter de gewoonlijke goederen had de booteigenaar hermetisch gesloten vaten vol brandstof verstopt. Volgens de krant El Balad wilde de zakenman profiteren van het enorm prijsverschil op benzine tussen zijn land en Marokko.

Het koninkrijk wordt al jaren overweldigd door Algerijnse smokkelbenzine. Marokko en buurland Algerije voeren samen een felle strijd tegen deze smokkel. Desondanks passeren honderden liters benzine maandelijks de grens.

Naar schatting leven ruim 5000 gezinnen van deze handel. Ook gebruikt 75% van de landbouwsector in het westen van Marokko smokkelbenzine.

Deze smokkel heeft nog mooie dagen voor zich. Een tiental dagen geleden heeft de Marokkaanse regering de prijs van benzine, diesel en industriële brandstof opnieuw verhoogd. Het land wil alle subsidies op deze producten voor eind 2014 volledig afschaffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team