Zoeken

Duitsland: Marokkaanse vrouw verkozen in parlement

30 september 2021 - 12:00 - Wereld

©

De 35-jarige SPD-politica van Marokkaanse afkomst, Sanae Abdi uit Lüdenscheid, schrijft politieke geschiedenis in Duitsland door voor een direct mandaat voor de Bondsdag, het Duitse parlement, te worden verkozen. Dit was het resultaat van de federale verkiezingen die op zondag 26 september plaatsvonden.

Sanae Abdi van de Sociaal-Democratische Partij van Duitsland (SPD) heeft bij de federale verkiezingen in het West-Duitse kiesdistrict Keulen een rechtstreeks mandaat gewonnen, aldus het Duitse persbureau Deutsche Presse-Agentur. De vrouw van Marokkaanse afkomst behaalde 27,89% van de stemmen, ver voor Karsten Möring van de Christen-Democratische Unie (CDU), die slechts 22,63% van de stemmen kreeg.

Lees ook: Het succesverhaal van topadvocaat Mounia Benabdallah

Sanae Abdi is geboren op 7 juli 1986 in Tetouan. Zij is afgestudeerd aan de Adolf Reichwein Polytechnik in Lüdenscheid en heeft ook rechten gestudeerd in Marburg, Bonn en Keulen. Van 2013 tot 2018 was zij onderzoeksassistent in advocatenkantoren in Keulen.

Sinds 2018 is Sanae Abdi projectmanager, gespecialiseerd in managementcontrole, bij de Duitse ontwikkelingsorganisatie GIZ. Ze is nu verkozen tot parlementslid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team