Zoeken

Spanje onderschept 32 ton drugs uit Marokko in vracht meloenen

3 mei 2013 - 17:23 - Wereld

©

Twee vrachtwagens geladen met ruim 31 ton drugs verstopt in meloenen uit Agadir, hebben vorig weekend de haven van Tanger Med verlaten voor Spanje.

Akhbar Al Yaoum meldt dat een eerste vrachtwagen met 24 ton hasj onmiddellijk op de boot mocht naar Spanje, waar het werd onderschept door de politie. Op dezelfde dag wist de Spaanse politie de hand te leggen op een tweede vrachtwagen met 7 ton drugs uit Marokko.

De waarde van de drugs wordt in Marokko geschat op 300 miljoen dirham en in Spanje op 50 miljoen euro. In Europa brengt de drugs tot drie à vier keer dit bedrag op.

In april was een douane-inspecteur van de haven Tanger Med, gehoord door een onderzoekscommissie. De ambtenaar, belast met het scannen van vrachtwagens in de haven, had acht ton drugs door laten gaan. De havenautoriteiten van Algeciras hadden toen de drugs ontdekt.

Volgens het laatste rapport van de International Narcotics Control Board, is Marokko de grootste hasj-exporteur wereldwijd én de belangrijkste cannabisleverancier van Europa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team