Zoeken

Dronken parlementslid door partij verbannen

18 september 2011 - 18:30 - Gemeenschap

©

Driss Bakkali, parlementariër dat dronken het parlement was binnengetreden op dinsdag, is door zijn partij, de Nationale groepering van Onafhankelijken (RNI), verbannen. De man, ondervraagd door het dagblad Akhbar Al Yaoum, zegt niet dronken te zijn geweest en heeft het over politieke tegenstanders die hem willen doen vallen.

De man vertelde ook dat hij nog niet in kennis was gesteld van zijn verdrijving van de RNI, maar zegt dat hij sowieso beroep zal doen tegen deze beslissing.

Indien zijn uitsluiting definitief blijkt, zegt Driss Bakkali al reeds door meerdere partijen te zijn uitgenodigd dankzij de 25.207 stemmen die hij kreeg bij de laatste parlementsverkiezingen. Hij haalde toen namelijk het derde grootste aantal stemmen in Marokko na de deputaten Fouad Ali El Himma (PAM) en Ali Kayouh (Istiqlal), die in het parlement zit sinds 1977.

De vertegenwoordiger van Taounate, uit het parlement gebracht door een aantal van zijn collega’s, beweert van zijn eigen het parlement te hebben verlaten uit protest tegen een interventie van minister van Binnenlandse Zaken, Taib Cherkaoui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team