Zoeken

Dronken Marokkanen krijgen celstraf voor stelen ambulance in Italië

9 februari 2014 - 22:34 - Wereld

©

Twee Marokkanen werden teerder deze week tot meerdere jaren gevangenis veroordeeld voor het stelen van een ambulance in Italië. Het ambulanceteam was net een man met hartproblemen gaan ophalen.

Een tiental dagen geleden besloten de twee dronken Marokkanen, een ambulance te stelen dat geparkeerd stond voor een gebouw in Castel Fiorentino. Zonder de gevolgen van hun daad in te schatten, reden de twee met de ambulance weg.

Toen het medisch team besefte dat hun ambulance weg was, riepen ze er een tweede ziekenwagen bij. De man die ze moesten vervoeren had net een hartstilstand gehad. Hij overleefde het avontuur gelukkig wel.

De twee dronkaards knalden enkele kilometers verder tegen een elektrische paal. Ze werden ter plekke gearresteerd door de politie.

De oudste van de twee, een 33-jarige bekende van de politie, werd veroordeeld tot 3 en een half gevangenisstraf en een boete van 400 euro. De rechter was milder met zijn 25-jarige collega. Dankzij een blanco strafblad kreeg hij slechts anderhalf jaar en een boete van 300 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team