Zoeken

Dries Boussatta vernoemt zoon naar Nouri

28 december 2017 - 14:30 - Sport

©

Oud-international Dries Boussatta heeft zijn zoon naar Abdelhak Nouri bernoemd. De kleine Nouri Boussatta werd op 22 december geboren.

"Het is een heel bijzondere samenloop van omstandigheden. Mijn vrouw had de naam Nouri al eerder op ons lijstje gezet met voornamen. Heel toevallig, maar mijn vrouw en ik belden daarover toen ik met mijn vader in Marokko was deze zomer. Precies een dag later gebeurde het ongeluk met Appie. Bizar. Toen wisten we gelijk: dat wordt de naam.", vertelt Dries Boussatta.

De voormalige speler van Utrecht en Alkmaar is al lang bevriend met de familie Nouri. "Zijn broer was assistent-bedrijfsleider in één van mijn koffiezaken. Appie sprak ik zelf ook geregeld, een paar weken voor het ongeval nog. En ik heb hem ook in het ziekenhuis opgezocht. Ongelooflijk moeilijk om hem zo te zien liggen."

Dries Boussatta kwam in zijn carrière zowel voor Marokko als Nederland uit. Hij was de eerste Marokkaanse Nederlander die voor Oranje speelde. Hij maakte in 2014 een einde aan zijn carrière als international.

Bladna.nl