Zoeken

Azziman en El Othmani op begrafenis Algerijnse president Chadli Bendjedid

9 oktober 2012 - 10:49 - Wereld

©

Chadli Bendjedid, voormalige Algerijnse president (1979-1992), is zaterdag overleden in Algiers op 83-jarige leeftijd. Hij was een grote liefhebber van Marokko, waar hij in 1992 in Tanger ging wonen.

President Bendjedid, wiens memoires worden verwacht op 1 november, was tijdens de Sahara-oorlog Hassan II komen ontmoeten op de Marokkaans-Algerijnse grens. Hij was de enige president van Algerije die het Polisario weg wilde.

Op 17 februari 1989, verscheen Chadli Bendjedid ook naast Koning Hassan II en andere Noord-Afrikaanse staatshoofden, op de historische foto van de oprichting van de Arabische Maghreb-Unie in Marrakech.

Zondag werd een laatste eerbetoon gegeven aan Chadli Bendjedid, derde president van de onafhankelijke Algerije, in het bijzijn van Saadedine El Othmani, Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Omar Azziman, adviseur van Koning Mohammed VI en andere Marokkaanse persoonlijkheden.

Chadli Bendjedid werd op dezelfde dag begraven op de Al-Alia begraafplaats in Algiers, naast Ahmed Ben Bella, de eerste president van de onafhankelijke Algerije, overleden op 11 april 2012.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team