Zoeken

Abdelaziz Bouteflika nostalgisch van Marokko

29 januari 2012 - 08:55 - Wereld

©

Tijdens Saâdeddine El Othmani’s tweedaagse bezoek aan Algerije, zou de Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika hem zijn jeugdherinneringen hebben verteld in Oujda, waar hij werd geboren.

Saâdeddine El Othmani werd met veel eer ontvangen door Boutefllika. De Algerijnse president heeft zelfs het protocol overschreden door de baas van de Marokkaanse diplomatie uit te nodigen voor de lunch.

Hun ontmoeting duurde meer dan drie uur in het Jnane El-Mufti residentie in Algiers. Bouteflika leek nostalgisch van zijn jaren in de Orientaalse hoofdstad van Marokko.

Na zijn jeugd in Marokko te hebben verteld, heeft de Algerijnse president met Saâdeddine El Othmani gesproken over de figuren van het Marokkaans verzet, de overleden baas van de Rechtvaardigheid en Ontwikkeling Partij, Abdelkrim El Khatib, en informeerde nog naar de gezondheid van Mahjoubi Aherdane.

Abdelaziz Bouteflika, zoon van Ahmed Bouteflika en Mansouriah Ghezlaoui, studeerde in Oujda en deed zijn militaire training in Nador. De weinigen die zich Bouteflika herinneren in Oujda, spreken over een elegante, beleefde en charmant jongeman.

In Algerije worden de in Marokko geboren Algerijnen beschouwd als Marokkanen. Hierdoor beweert Bouteflika al jaren in Tlemcen te zijn geboren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team