Zoeken

Opnieuw doden door stormweer in Marokko

29 november 2014 - 22:05 - Marokko

©

Vijf kinderen en een man zijn vrijdag omgekomen als gevolg van het slecht weer in Marokko. Het aantal slachtoffers zal waarschijnlijk nog toenemen in de komende uren en dagen.

Drie kinderen werden in Zagora gedood na de instorting van het dak ban hun huis. Een vierde kind raakte ernstig gewond.

In Chichaoua verdronk een 25-jarige leerkracht toen de taxi waarin hij zich bevond door het water werd meegesleurd. De andere inzittenden hadden meer geluk en werden door de lokale bevolking uit het water gered.

Nog twee meisjes kwamen om het leven door de stortregens in de regio van Azilal. De meisjes werden door een brute overstroming meegesleurd en verdronken. Slechts één lichaam werd teruggevonden.

Vrijdagavond kondigde persbureau MAP de verplaatsing van een delegatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken geleid door minister Mohamed Hassad, in de regio’s van Guelmim en Agadir. Beide regio’s werden het zwaarst getroffen door het slecht weer van de laatste dagen. De delegatie moet op bevel van Koning Mohammed VI uitzoeken hoe de bevolking snel geholpen kan worden. De nationale weerdienst waarschuwt voor nog meer stormweer in de komende dagen.

Bladna.nl