Zoeken

Demonstrant overleden in Al Hoceima

19 augustus 2017 - 13:42 - Marokko

©

Abdelhafid El Haddad is dood. De demonstrant overleed in het ziekenhuis van Oujda waar hij was overgebracht na een kort verblijf in het ziekenhuis van Al Hoceima.

Waarvoor de taxichauffeur werd verzorgd blijft onduidelijk. Volgens de autoriteiten leed hij aan astma, wat zijn vrouw aan de politie zou hebben bevestigd.

Volgens de advocaat van de Hirak-gevangenen, Abdessadak Elbouchattaoui, klopt dat niet. Abdelhafid El Haddad zou traangas hebben ingeademd dat door de politie was gebruikt om demonstranten uiteen te drijven na de begrafenis van Imad Attabi in Al Hoceima.

De advocaat beschuldigt de autoriteiten er zelfs van de vrouw van El Haddad onder druk te zetten zodat de echte reden van zijn dood niet aan het licht wordt gebracht en ze geen onderzoek op het lichaam vraagt.

Abdelhafid El Haddad is het tweede dodelijke slachtoffer sinds het begin van de protesten in het noorden van Marokko. Imad Attabi, eerste slachtoffer, overleed een tiental dagen geleden in het ziekenhuis. Hij was op 20 juli door een metalen voorwerp aan het hoofd geraakt en lag sindsdien in coma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team