Zoeken

Danseres Maya Dbaich lacht om slachtoffers van verkrachting

25 januari 2021 - 16:40 - Cultuur

©

Nadat ze op sociale netwerken een heisa veroorzaakte door Marokkanen aan te vallen, treedt de bekende danseres Maya Dbaich terug op de voorgrond met video’s waarin ze vrouwelijke slachtoffers van verkrachting in diskrediet brengt. Internetgebruikers waren vooral ontsteld om van een vrouw te moeten horen dat verkrachte vrouwen verantwoordelijk zijn voor wat hen is overkomen.

Nooit is verkrachting en de pijn van vrouwen die dat hebben doorstaan ​​zo geminimaliseerd. Over het algemeen gebruiken beroemdheden als Maya Dbaich hun stem in de strijd tegen geweld tegen vrouwen, inclusief verkrachting. Maar tegen alle verwachtingen in viel de danseres vrouwen aan, die volgens haar zelf de oorzaak zijn van hun ongeluk. In een spottende parodie zegt ze: "Hallo Camélia, kun je naar me toekomen? Ik ben verkracht!", "Wat zei je? Hebben ze je verkracht? Wat heb je gisteren allemaal ingeslikt aan drugs?" Grapte Maya Dbaich, die zo slachtoffers belachelijk maakt en op hen neerkijkt, meldt VH magazine.

En ze gaat nog een stap verder door in één van haar video’s te zeggen dat een vrouw die ermee instemt om met een man uit te gaan, nadien niet mag klagen dat ze verkracht is. "Als je de trap neemt in zijn huis, dan moet je niet verbaasd zijn als hij je verkracht." Geschokte internetgebruikers kunnen de harde woorden niet bevatten, komende van een vrouw die juist wel medeleven en begrip zou moeten hebben voor slachtoffers van verkrachting.

Maya Dbaich lijkt zich te specialiseren in het verspreiden van kwetsende boodschappen in de publieke arena. Afgelopen juni viel ze op door beledigende opmerkingen over het gebrek aan hygiëne van Marokkanen die naar de moskee gaan. Deze keer neemt ze een groter risico door een wettelijk strafbare misdaad te bagatelliseren, waartegen heel wat verenigingen en organisaties over de hele wereld vechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team