Zoeken

Nieuwe confrontaties in Laayoune

22 april 2011 - 14:00 - Marokko

©

De stad Laayoune was zaterdag het toneel en maandag van confrontaties tussen veiligheidstroepen en leden van het Polisario, in verschillende buurten van de stad en dichtbij het vliegveld.

De eerste schermutselingen deden zich voor op zaterdag, toen de politie probeerde de Sahraouis, die probeerden het vliegveld van de stad te bezetten nadat ze de op voorwaarden vrijgelaten activisten Ali Salem Tamek, Brahim Dahane en Ahmed Naciri ontvangen hadden.

Verschillende leden van de veiligheidstroepen raakten gewond tijdens deze gevechten. De onruststokers vernielden meerdere auto’s van de overheid en ook publieke en particuliere eigendommen.

Maandag nacht heeft Laayoune vergelijkbare gebeurtenissen ervaren als deze die zich in de stad in november vorig jaar voordeden na de ontmanteling van het kamp Gdim Izik. Verschillende Sahrawis hebben zich vergrepen aan politie voertuigen.

Dertien mensen werden aangehouden tijdens de gebeurtenissen van het kamp Gdim Izik en zijn maandagavond vrijgelaten in Laayoune, terwijl steden in het zuiden van Marokko de afgelopen weken leven in het tempo van protestacties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team