Zoeken

Coca-Cola Marokko ontkent steun aan Israël

8 september 2014 - 21:39 - Economie

©

Onder druk gezet door de consumenten heeft Coca Cola Marokko eindelijk gereageerd op de vele beschuldigingen van samenwerking met Israël. In een lang bericht op zijn website ontkent de frisdrankgigant Israël en Tsahal te steunen.

Na een korte introductie over de geschiedenis van het 120-jarig bestaan van Coca Cola, beantwoordt het bedrijf enkele moeilijke vragen.

Op de vraag ’stuurt Coca Cola geld naar Israël’, antwoordt het bedrijf heel erg aanwezig te zijn in de regio en in geen geval de voorkeur te geven aan een land boven een ander. De groep claimt dat nergens in de wereld te doen en geen enkel land financieel te steunen. Wie het tegendeel beweert liegt, aldus Coca Cola Marokko.

De groep beantwoordt ook een andere moeilijke vraag over de aanwezigheid van Coca Cola fabrieken in de bezette Palestijnse gebieden. Het antwoord is duidelijk​​. "We hebben een bottelovereenkomst met Central Bottling Company in Israël. Dat is een 100% particulier bedrijf met Coca Cola fabrieken in Bnei Brak en Ashkelon. We bevestigen dat er geen Coca Cola fabrieken zijn in de omstreden grondgebieden".

De groep benadrukt dat de bottling lokaal wordt gedaan en waarschuwt tegen de boycot van Coca Cola. In de Palestijnse gebieden werken er namelijk ruim 400 mensen in de twee fabrieken van het bedrijf. Bovendien zijn meer dan 4000 mensen betrokken bij de productieketen, aldus Coca Cola Marokko.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team