Zoeken

Chikha Tsunami uitzonderlijk fenomeen in Marokko

20 mei 2014 - 22:18 - Cultuur

©

Chikha Tsunami is een echte Marokkaanse chikha van de 21e eeuw. Ze laat luid en duidelijk weten dat ze zich niet schaamt voor haar kunst. Zoom op een uitzonderlijke vrouw.

Chikha Tsunami dankt haar bijnaam aan haar ’tornado-dans’ (en aan het feit dat ze veel zweet). Aan Annas vertelde Imane dat ze helemaal niet beschaamd is voor haar beroep en dat ze hard werkt om haar gezin te onderhouden. Toch raadt ze meisjes af om danseres te worden.

De jonge vrouw droomde van een toekomst als soldaat, maar op haar 15e vertrok ze naar Casablanca waar ze voor zangers en chikhates ging werken. In het begin danste ze enkel. Pas later begon ze ook te zingen.

Volgens Illionweb wil Tsunami niet worden vergeleken met de vulgaire ’next door chikha’ die er enkel is om te drinken en mannen te verleiden.

Chikha Tsunami

"Zodra ik klaar ben met mijn show trek ik me terug. Soms ga ik met enkele vrouwen samenzitten om een beetje te lachen." Om de mannen weg te houden is ze met één van haar muzikanten getrouwd. Hij begeleidt en waakt over haar.

Chikha Tsunami heeft zelf een dochter. Ze vertelt haar best te doen om haar te laten studeren en een beter toekomst dan de hare te geven. Chikha Tsunami wil ook graag op bedevaart naar Mekka gaan. Volgen Le360 is het haar manier om de kunstwereld definitief te verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team