Zoeken

Cheb Khaled verlaat Marokko definitief

23 december 2013 - 16:36 - Cultuur

©

Algerijnse raï-ster Cheb Khaled is definitief uit Marokko vertrokken. De zanger is in Frankrijk gaan wonen, na al zijn eigendommen in Marokko te hebben verkocht, met inbegrip van een nachtclub die hij bezat in Saidia.

Khaled heeft besloten om Marokko te verlaten, na een geschil met zijn voormalige manager belast met het beheer van zijn zaken in het land.

De recent Marokkaans geworden zanger, vertelde onlangs hoe hij met zijn familie afgezonderd van de wereld leefde, na de vele kritiek over zijn Marokkaanse nationaliteit. In augustus had Koning Mohammed VI hem de Marokkaanse burgerschap geschonken.

Khaled merkte daarbij op dat zijn critici over zijn Marokkaanse nationaliteit spraken alsof hij de Israëlische nationaliteit had aangenomen. Hij herinnerde er ook aan dat duizenden Algerijnen de Franse nationaliteit hebben, terwijl het Europees land duizenden Algerijnen heeft vermoord.

Enige tijd terug werd gezegd dat Khaled Frankrijk had verlaten om zich in Marokko te vestigen, opdat zijn kinderen niet in een land zouden opgroeien waar het homohuwelijk wordt toegestaan. Ondanks de ontkenning van de zanger blijven de geruchten aanhouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team