Zoeken

Jaar cel voor mishandelen vrouw op straat in Tanger

3 maart 2016 - 21:10 - Gemeenschap

©

Een man die afgelopen januari zijn vrouw op straat had mishandeld is door de rechtbank van Tanger tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld. Een filmpje van de agressie was massaal op internet gedeeld.

Behalve een gevangenisstraf zal de man ook een boete van 1000 dirham en een schadevergoeding van 20.000 dirham moeten betalen.

Het filmpje had voor veel verontwaardigde en geschokte reacties gezorgd. De man mishandelde zijn vrouw minutenlang voor tientallen getuigen. Volgens Al Ahdath Al Maghribia verzette de man zich ook hevig tegen de politie tijdens zijn arrestatie.

Loubna, zijn vrouw, vertelde enkele dagen later aan zender 2M dat haar man had mishandeld omdat ze aangifte tegen hem had gedaan. Hij zorgde namelijk al anderhalf niet meer voor zijn gezin. "Hij heeft me dus geslagen, me belachelijk gemaakt voor iedereen. Kijk wat hij heeft gedaan", aldus het slachtoffer.

Loubna had eerder al aangifte gedaan tegen haar man voor huiselijk geweld maar had haar klacht uiteindelijk onder druk ingetrokken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team