Zoeken

Casablanca: fictieve ongevallen om motorfietsen te stelen

4 december 2020 - 13:00 - Gemeenschap

©

Een groep misdadigers van minstens drie of vier personen zorgt voor veel sensatie in Casablanca. In het holst van de nacht, na de avondklok, simuleren de dieven een ongeluk om motorrijders te beroven.

De criminelen doorkruisen de metropool ’s nachts met motorfietsen en veinzen ongelukken. Ze richten zich voornamelijk op grote motoren of andere hoogwaardige motorfietsen, omdat ze hiervoor snel kopers vinden op de zwarte markt. Ook omdat de reserveonderdelen heel wat geld opbrengen. Ze opereren vooral op de grote boulevard die naar Hay Hassani leidt en waarvan bekend is dat er een leeg terrein is waar meestal schapen worden verkocht tijdens Eid ul-Adha.

De dieven profiteren van de verlaten straten na 21.00 uur om in alle rust toe te slaan, meldt het dagblad. De slachtoffers zijn mensen die de avondklok overtreden of die laat terugkeren van hun werk.

De dieven beginnen met het spotten van een slachtoffer dat dan door de bende wordt gevolgd. Onderweg wenden ze een vals ongeval voor, waardoor het slachtoffer wel moet stoppen. Op dat moment springen andere bendeleden uit het niets tevoorschijn met sabels en andere handwapens, waardoor het slachtoffer verrast wordt en ze zijn motorfiets stelen.

Dezelfde bron meldt dat de politie van Hay Hassani deze zaak onderzoekt na meerdere meldingen van diefstallen op dezelfde manier.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team