Zoeken

Burgemeester Marrakech reageert op man die palmboom voor snack omhakte

12 september 2017 - 19:50 - Marokko

©

Mohamed Larbi Belcaid, burgemeester van Marrakech, heeft op de video van een man die een palmboom omzaagt en een auto verplettert gereageerd.

Volgens de PJD-burgemeester is de man op de video niet de eigenaar van de snack maar een gemeentelijke agent. Hij werd op 25 augustus helemaal alleen belast met het omzagen van de boom in de wijk Sidi Abed.

« Deze man werd door de gemeente Gueliz belast met het omzagen van de palmboom die de veiligheid van de burgers bedreigde, maar het liep erg slecht af en hij veroorzaakte materiële schade. », aldus de burgemeester aan Le360.

Mohamed Larbi Belcaid stelt dat de gemeente een fout maakte. « Er waren geen barrières. De politie zou ter plekken moeten zijn geweest om het verkeer om te leiden en de veiligheid van de voorbijgangers te garanderen. Het is niet de taak van gemeentelijke agenten om bomen om te zagen. De gemeente had een beroep moeten doen op een extern bedrijf dat dit soort interventies gewend is. We hebben als gevolg aan de gemeenten de opdracht gegeven om nooit meer op deze manier te handelen. »

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team