Zoeken

Marokko: elf artsen positief getest op coronavirus

29 maart 2020 - 16:50 - Marokko

©

Elf artsen, waarvan zeven in Casablanca, twee in Rabat en twee in Tetouan, werden vrijdag positief getest op het coronavirus.

Mohammadin Boubekri, voorzitter van de Marokkaanse Orde der artsen (CNOM), stelt dat vooral het medisch personeel risico loopt op een besmetting met het dodelijk Covid-19 virus.

Een arts die anoniem wil blijven vertelde aan de media dat spoedartsen in het koninkrijk niet eens over mondmaskers beschikken.

"We kunnen besmet zijn en het medisch onderzoek dwingt ons om heel dicht bij de patiënt te zijn. We nemen een risico, dat is onze taak, oké. Maar hoe zit het met alle patiënten die we zouden kunnen besmetten. Waarom mogen we niet worden getest als we symptomen hebben? Het is tijd om te reageren.", aldus de dokter.

Dezelfde arts herinnert eraan dat tientallen dokters en verplegers hulp hebben gevraagd om in hotels te worden opgevangen zodat ze hun eigen families niet in gevaar brengen. Ander probleem is dat de meeste verplegers en verzorgers geen eigen auto hebben om naar huis te gaan. Ze zijn daarom gedwongen om het openbaar vervoer te nemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team