Zoeken

Brahim Dìaz: Marokkaanse voetbalbond stuurt delegatie naar Madrid

16 juni 2024 - 07:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) zet alles op alles om Real Madrid-speler Brahim Díaz te laten deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. De bond stuurde een delegatie naar Madrid om met clubofficials te onderhandelen over de beschikbaarheid van de aanvaller.

Brahim Díaz, geboren in Malaga uit een Marokkaanse vader en Spaanse moeder, koos onlangs om voor Marokko uit te komen in plaats van Spanje. De 24-jarige speelde in maart al zijn eerste interland met de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Salaris Brahim Diaz stijgt

De FRMF hoopte Brahim Díaz mee te nemen naar de Olympische Spelen, die van 26 juli tot 11 augustus plaatsvinden in Parijs. Real Madrid besloot echter om de speler niet vrij te geven.

De bond weigert zich neer te leggen bij deze beslissing en stuurde dus een delegatie naar Madrid om te praten met de clubleiding. Volgens bronnen van de Marokkaanse sportwebsite Win Win heeft bondspresident Fouzi Lekjaa ook bondscoach Tarik Sektioui gevraagd om te wachten met het kiezen van de drie dispensatiespelers voor de Olympische ploeg. De FRMF wil eerst de definitieve beslissing van Real Madrid afwachten.

Lees ook: Brahim Díaz mist Olympische Spelen met Marokko

De Olympische regels bepalen dat elke ploeg drie spelers mag meenemen die ouder zijn dan 23 jaar. De FRMF hoopt dat Díaz een van die drie spelers zal zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team