Zoeken

Bill Gates geeft 100 miljoen dollar voor ontwikkeling Noord-Marokko

4 mei 2016 - 12:15 - Economie

©

Vertegenwoordigers van de Bill en Melinda Gates stichting worden in de komende dagen in Marokko verwacht. Zij zullen er verantwoordelijken van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima ontmoeten en een komend bezoek van Bill Gates voorbereiden.

Deze ontmoeting zal in het bijzijn van verantwoordelijken van de Islamitische Ontwikkelingsbank plaatsvinden. De stichting denkt er volgens Hespress namelijk aan om ontwikkelingsprojecten in diverse sectoren in het noorden van Marokko te financieren. De regionale president Ilyas Omari probeert al maanden een bezoek van de miljardair te regelen.

Nog steeds volgens dezelfde bron zal de stichting 100 miljoen dollar investeren in water-, gezondheid-, en elektriciteitsprojecten, de landbouwsector en projecten voor plattelandsvrouwen. Het geld zal naar verwachting in september beschikbaar worden gesteld. De financiering loopt over een periode van 5 jaar.

Het is niet de eerste keer dat de grote baas van Microsoft interesse toont voor Marokko. Bill Gates had enkele jaren geleden een gratis informatica opleiding aangeboden aan duizenden Marokkaanse studenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team