Zoeken

Belgische politica wil klacht indienen tegen Koran

22 mei 2018 - 14:40 - Wereld

©

Anke Van Dermeersch, Belgische politica van het Vlaams Belang, wil een klacht indienen tegen de Koran, die ze een militair handboek noemt.

De bewindsvrouw vertelde dat zelf in een interview met de krant De Zondag. "De koran is een militair handboek. Moslims mogen dat ook niet interpreteren. Ze moeten dat letterlijk toepassen. (...) Dat boek is moeilijk geschreven, in oubollig en religieuze verzen. Ik heb de delen gelezen die relevant zijn. De verzen waarin wordt opgeroepen tot geweld bijvoorbeeld."

Van Dermeersch stelt dat ze geen verbod wil op de Koran maar dat ze enkel "wil waarschuwen voor de gevaren". Volgens haar moet het Europees Hof het boek "toetsen met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens".

Enkele weken geleden zorgde de politica al voor controverse met de cover van haar boek "A.N.K.E #politiekincorrect". Op de cover staat ze met haar rode hakken op de Koran omdat het boek volgens haar vrouwendiscriminatie vergoelijkt. Van Dermeersch stelt ook dat de meeste moslima’s hun hoofddoek niet vrijwillig dragen en wil daarom een verbod op de hoofddoek onder 18 jaar. "De hoofddoek is de jodenster van vroeger, hét merkteken van discriminatie.", aldus Van Dermeersch.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team