Zoeken

Belgische Marokkaan is brein achter aanslagen Parijs en Brussel

9 november 2016 - 16:10 - Wereld

©

Nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs en Brussel. De politie denkt de brein achter de aanslagen te hebben geïdentificeerd. Het zou gaan om de Belgische jihadist Oussama Atar.

De naam van « Abu Ahmad » kwam regelmatig terug in het onderzoek van de Franse en Belgische politie volgens bronnen van persagentschap AFP. De politie ontdekte kortgeleden dat Oussama Atar achter die naam schuilgaat. Hij is volgens een bron dichtbij het onderzoek « de enige coördinator vanuit Syrië die tijdens het onderzoek is geïdentificeerd ».

De politie kwam Atar voor het eerst op het spoor na de arrestatie op 10 december vorig jaar van twee terreurverdachten, de Algerijnse Adel Haddadi en de Pakistaanse Mohamed Usman. Haddadi bevestigde kortgeleden de identiteit van Abu Ahmad.

De rol van Oussama Atar werd dankzij een laptop ontdekt die in een vuilnisbak in Schaarbeek werd gevonden. De 32-jarige Belgische Marokkaan is de neef van Ibrahim en Khalid El Bakraoui, de twee broers die zichzelf in maart op de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek opbliezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team