Zoeken

Belgische ambtenaar: "Breng geen Marokkaan mee vanop reis hé"

14 oktober 2015 - 23:05 - Gemeenschap

©

Een vrouw uit het Belgische Aalst heeft aangifte gedaan nadat ze van een ambtenaar van de dienst Bevolking racistische opmerkingen over haar reis naar Marokko te horen kreeg.

De vrouw was een reispas voor Marokko gaan afhalen. Haar onaangenaam gesprek met de ambtenaar plaatste ze vervolgens op Facebook.

"Ik zei aan het loket dat ik mijn reispas mocht komen afhalen, zegt de vrouw. ’Ok, ik ga u juist nog even afschrijven’, antwoordde de ambtenaar. Dat begreep ik niet goed. ’Awel ja schrijven dat je erom gekomen bent... Niet uithuwelijken hé, dat doen ze in die moslimlanden wel.’ Waarop ik zei dat ik niet om die reden naar daar ging. ’Ik zeg dat maar, weet niet naar welk land je gaat natuurlijk.’ Ik vertelde hem dat ik naar Marokko reisde. ’Dat wilt nu ook lukken!’, lachte hij. ’Allez, goeie reis en behouden terugkomst. En breng er geen mee hé, er zitten er hier al genoeg!’"

Na het gesprek op internet te hebben gedeeld stapte de vrouw naar het Meldpunt Discriminatie. "Ik heb al reactie gekregen van het Meldpunt Discriminatie en de klacht wordt doorgespeeld aan het diensthoofd. Ze zullen mij op de hoogte houden met hoe ze het verder afhandelen", aldus de vrouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team