Zoeken

Belgen voelen zich veiliger in Marokko dan in België

24 februari 2016 - 18:45 - Marokko

Belgische school in Casablanca

Uit een reportage van de Belgische zender RTL blijkt dat Belgen die ervoor hebben gekozen om zich in Marokko te vestigen, zich er veiliger voelen dan in België.

Twee reporters van de zender ontmoetten de Belgische gemeenschap in Casablanca. Voor deze gemeenschap is de terroristische dreiging een "verre actualiteit".

"Ik heb er helemaal geen probleem mee om in Casablanca of zelfs op het Marokkaanse platteland te wandelen", vertelde en Belgische vrouw aan de twee reporters.

Een andere vrouw stelde dat ze zich in Marokko "veiliger voelt" dan in België. "We voelden ons onmiddellijk geaccepteerd. En ik ben er zeker van dat het veel gemakkelijker was voor ons om hier te komen wonen dan wanneer een Marokkaan bij ons komt wonen".

Ruim 4000 Belgen zijn bij de Belgische consulaten in Marokko ingeschreven, maar de inschrijving is niet verplicht waardoor het onmogelijk is om te weten hoeveel Belgen er juist in het land wonen. Volgens RTL verblijven tussen 20.000 en 40.000 Belgen het grootste deel van het jaar in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team