Zoeken

Belgisch-Marokkaanse Mustafa Iken jaar na spectaculaire ontsnapping gearresteerd

13 maart 2018 - 12:00 - Wereld

©

Iets minder dan een jaar geleden ontsnapte de Belgisch Marokkaanse Mustafa Iken op spectaculaire wijze uit de gevangenis van Lantin in België, waar hij sinds 2009 vastzat. Hij wist sindsdien aan de politie te ontsnappen maar werd gisteren uiteindelijk in Luik gearresteerd.

Bronnen van La Capitale bevestigen dat Mustafa Iken bij vrienden werd gearresteerd en dat hij dinsdag voor de rechter moet verschijnen.

In februari vorig jaar wist Iken met de hulp van zeker drie gewapende handlangers uit de gevangenis te ontsnappen. Zijn ontsnapping was goed voorbereid en volgens de procureur zelfs "ongelooflijk".

Een auto werd buiten de gevangenis in brand gestoken om de doorgang van politiewagens te blokkeren. De handlangers gooiden vervolgens een touwladder via een gat in de omheining. Iken klom via de ladder door het gat en vluchtte met zijn handlangers in een auto.

De politie beschouwde hem als "erg gevaarlijk" en had een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Iken was veroordeeld voor meerdere overvallen.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2018 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team