Zoeken

Belgisch Marokkaanse atleten mogen VS niet binnen

3 februari 2017 - 17:30 - Marokkanen in het buitenland

©

Twee Belgische atleten van Marokkaanse afkomst zijn op een vlucht naar de Verenigde Staten geweigerd. De twee sporters moesten in Amerika aan een taekwondo toernooi deelnemen.

Si Mohamed Ketbi, Mourad Laachraoui en hun coach Abdelkhalak Mkadmi hadden alle drie een ESTA reistoestemming. Deze is verplicht voor onderdanen uit sommige landen zoals België en Nederland.

Maar toen ze in het vliegtuig wilden instappen hield een stewardess hen tegen en vertelde hen dat ze zonder visum niet naar de Verenigde Staten mochten reizen, dit ondanks dat voor Belgische onderdanen geen visum wordt vereist. Dat meldt de Belgische taekwondobond AFBT.

Enkele uren voor het vertrek ontving de bond een mail waarin hen werd meegedeeld dat de reistoestemmingen van de drie passagiers waren geannuleerd.

Een van de atleten is de broer van Najim Laachraoui, een van de twee zelfmoordterroristen die zichzelf op 22 maart 2016 op de luchthaven van Zaventem opbliezen. Het besluit van de Amerikaanse autoriteiten is daar hoogstwaarschijnlijk aan gelinkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team