Zoeken

België: verwaarloosde dieren gered uit educatieve boerderij van koranschool

15 november 2020 - 17:40 - Wereld

©

De Brusselse politie heeft afgelopen dinsdag alle dieren van een "educatieve boerderij" van een Koranschool in Vorst in beslag genomen. Tijdens een controle bleken de dieren zwaar verwaarloosd te zijn. De dieren die onder erbarmelijke omstandigheden gevangen zaten, zijn verdeeld over vijf opvangcentra.

Het gaat om ongeveer dertig dieren, waaronder pony’s, alpaca’s, boerderijdieren, struisvogels, nandoes, mara’s, een geit en zelfs een oehoe. Er waren ook dieren bij waarvan het wettelijk verboden is om ze als huis- of boerderijdier te houden, meldt Sud Info.

De dieren zaten in benauwde verblijven, ingeklemd tussen een hoge muur en kennel roosters. Ook leefden de beesten in een mengsel van hun eigen urine en uitwerpselen. De professionele en vrijwillige verzorgers van de opvangcentra waren geschokt door de onhygiënische omgeving waarin de dieren leefden. "Zelfs in de ergste circussen, die een paar jaar geleden nog in België waren toegestaan, heb ik nog nooit zulke erbarmelijke detentieomstandigheden voor exotische dieren meegemaakt. Het is volkomen onwaarschijnlijk om dit als een educatieve boerderij te kwalificeren", aldus Jean-Marc Montegnies, president van Animals in Danger.

De opvangteams hebben de dieren ondergebracht bij verschillende opvangcentra in Wallonië. De dieren knappen snel op in de nieuwe, schone omgeving en worden voor het eerst sinds lange tijd weer goed verzorgd.

De organisaties Help Animals, Endangered Animals, Aby’s Dream en Equichance zijn van mening dat er beter toezicht moet worden gehouden op dit soort educatieve projecten om dergelijke misstanden in de toekomst te voorkomen. De dieren komen in het beheer van Leefmilieu Brussel. Zij hebben zestig dagen de tijd om te bepalen waar de dieren uiteindelijk worden geplaatst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team