Zoeken

België zet zoon omstreden Marokkaans-Nederlandse imam uit

20 september 2017 - 13:20 - Wereld

©

De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken wil de zoon van de omstreden imam El Alami Amaouch het land uitzetten.

De 18-jarige zoon van de Marokkaans-Nederlandse imam uit Verviers zit momenteel in een jeugdinrichting. Zijn verblijfsvergunning werd reeds ingetrokken volgens het Laatste Nieuws.

In 2015 trok de staatssecretaris voor Asiel en Migratie al de verblijfsvergunning van de vader, ook bekend als Alami abu Hamza, in. Dat gebeurde op basis van de Vreemdelingenwet waarbij de uitzetting van EU-burgers toegestaan is om nationale veiligheidsredenen.

Het blad bericht dat de uitzetting van de tiener te maken heeft met een filmpje dat vorig jaar op internet werd gedeeld en waarin de jongen opriep om christenen te doden.

« Oh Allah, verneder en vernietig de aanbidders van afgoden. Oh Allah, roei de ­hatelijke christenen uit. Dood hen allemaal en laat er geen enkele over », klonk het. De jongen vertelde dat hij het niet op christenen doelde maar op aanhangers van het Syrisch regime.

El Alami Amaouch woonde sinds 2006 in Dison bij Verviers. Over hem verklaarde Theo Francken: « Hij is gif voor onze moslimjongeren. Hij verheerlijkt het terrorisme. ». België waarschuwde Nederland in 2015 van de beslissing om zijn verblijfsvergunning in te trekken. « Die imam is Nederlander. Nederland heeft hem het staatsburgerschap gegeven. Wat zou Nederland in zo’n geval hebben gedaan? », verklaarde Francken toen. Amaouch probeerde eerst naar zijn oude moskee in Den Haag terug te keren maar was daar niet welkom. Het vertrok vervolgens naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team