Zoeken

België probeert opnieuw informatie te verkrijgen over eigendommen in Marokko

10 september 2018 - 18:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) van Antwerpen heeft brieven gestuurd naar meerdere landen waaronder Marokko, om informatie te verkrijgen over de eigendommen en inkomens van begunstigden in hun land van herkomst.

Wouter van Bessien, burgemeesterskandidaat van Groen in de Belgische metropool, bevestigde de informatie in een interview met Knack. Meerdere ambassades, waaronder die van Marokko in Brussel, werden gecontacteerd. Het OCMW wil strijden tegen frauduleuse leefloonaanvragen.

De maatregel heeft echter geen betrekking tot mensen die uit oorlogszones zoals Syrië komen, wat eerder wel het geval was. Er werd toen niet gekeken naar de eigendommen in het land maar wel of de aanvragers een financiële steun of subsidie van de staat ontvingen.

In september vorig jaar besloot het OCMW van Antwerpen al om buitenlandse aanvragers door een privé-onderzoeksbedrijf te laten screenen om na te gaan of ze geen eigendommen en/of inkomsten hebben in hun land van herkomst. Vooral mensen uit Marokko en Turkije waren het doelwit van de maatregel omdat beide landen dergelijke informatie niet vrijgeven.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team