Zoeken

België haast zich om Belgisch-Marokkaanse spelers op te roepen

1 november 2019 - 16:20 - Sport

©

De Belgische voetbalbond heeft zeven Belgisch-Marokkaanse spelers opgeroepen voor de komende internationale wedstrijden van het voetbalelftal onder 17.

Anas Hamas (Charleroi), Mouad Elfamis en Ilyas Mago (Standard Luik), Bilal El Kahnnous, Sami Sqalli en Soufiane Taibi (FC Genk) en Ouassim El Antaki (Anderlecht) werden door de bond opgeroepen.

Assabah bericht dat de Belgische voetbalbond elk jaar meerdere Belgisch-Marokkaanse spelers oproept in de hoop dat ze, wanneer ze hun voetbalnationaliteit moeten kiezen, de voorkeur zullen geven aan de Rode Duivels.

De Belgische bond wordt ervan verdacht de jonge spelers onder druk te zetten. Sommigen zouden zelfs het slachtoffer zijn van chantage en bedreigingen. Of ze kiezen voor België, of ze worden door hun clubs weggestuurd.

Volgens het blad is de Marokkaanse voetbalbond zich van de situatie bewust maar onderneemt geen actie. Osiane Roberts, nieuwe technische directeur van Marokko, bevestigde dat enkele dagen geleden tijdens een persconferentie in Rabat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team