Zoeken

Terrorisme: minder Belgische toeristen naar Marokko

13 januari 2016 - 18:30 - Wereld

©

De recente aanslagen in Tunesië en de vermeende aanslag op een Russisch vliegtuig boven Egypte hebben als gevolg dat steeds minder Belgen de regio bezoeken. Ook Marokko lijdt daaronder.

Florence Bruyère, woordvoerster van vliegtuigmaatschappij Jetairfly, bevestigde een daling van het aantal Belgische toeristen die voor een Arabisch land kiezen. Volgens haar is er een "duidelijke daling van de boekingen naar Arabische landen" en maakt Tunesië zelfs niet meer deel uit van de top-10 van meest populaire bestemmingen.

Ook Marokko trekt minder Belgen aan volgens Bruyère. Deze daling was reeds in 2014 zichtbaar met 38.000 Belgische toeristen minder dan een jaar eerder.

Toch doet het koninkrijk het beter dan de andere landen in de regio, met name dankzij de inspanningen van de Marokkaanse regering en de investeringen in de toeristische sector.

Nog steeds volgens Jetairfly is Spanje de populairste bestemming bij Belgische toeristen, gevolgd door Griekenland. Verrassend is dat Turkije de derde plaats neemt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team