Zoeken

Bejaarde Marokkaanse vrouw na 7 jaar aangehouden voor moord

19 oktober 2020 - 18:40 - Gemeenschap

©

De gerechtelijke politie van Salé heeft een 75-jarige vrouw aangehouden voor een moord die in 2013 werd gepleegd. De zaak werd overgedragen aan de onderzoeksrechter.

De bejaarde vrouw wordt beschuldigd van een moord die ze zeven jaar geleden zou hebben gepleegd. Ze stond op de nationale opsporingslijst en viel door puur toeval in het net van de politie, meldt het dagblad Assabah. Ze werd door de gerechtelijke politie van Bettana-Tabriket in Salé, voorgeleid aan de procureur des Konings bij het Hof van Beroep van Rabat.

De feiten dateren van 2013, de beschuldigde duwde het slachtoffer voor een café op de grond, waarna deze laatste overleed in het Moulay Abdellah Provinciaal Ziekenhuis van Salé.

Tijdens het verhoor wees de beklaagde de beschuldiging van moord met voorbedachte rade af. Ze verkiest een aanklacht voor doodslag zonder intentie om aan een zware straf te ontsnappen.

De zaak is overgedragen aan de onderzoeksrechter voor een grondig onderzoek en volgens dezelfde bron, waarschijnlijk ook om de personen aan te houden die de verdachte na het misdrijf in bescherming hebben genomen.

Opgemerkt moet worden dat de familie van het slachtoffer altijd heeft aangedrongen op de aanwezigheid van de beschuldigde bij de onderhandelingen bij de poging tot verzoening die door haar werd aangevraagd. De krant meldt dat de vrouw hier niet op inging uit angst door de politie te worden gearresteerd, daarom heeft deze verzoening nooit plaatsgevonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team