Batbot
– 250g bloem
– 250g griesmeel
– 1/2 theelepel zout
– 2 theelepels gist
– Warm water
Vulling
– 200g mortadela
– 1 blik tonijn in olie
– 2 hardgekookte eieren
– 1 teentje look
– 1 soeplepel gehakte peterselie
– 100g ontpitte zwarte olijven
– 200g geraspte wortelen
– 200g geraspte kaas
– Zout
– Peper
Meng het warm water, de bloem, het zetmeel en het zout. Kneed het deeg tot het zacht is. Verdeel het in balletje en duw ze plat om ze een ronde vorm te geven. Laat even rusten en bak dan aan beide kanten in een vetvrije pan.
Meng in een kom de in blokjes gesneden mortadela, de geraspte wortelen, de hardgekookte eieren in blokjes gesneden, het uitgelekt tonijn, de gehakte peterselie, de geperste knoflook en de geraspte kaas.
Snijd de zwarte olijven in kleine stukjes en voeg ze toe aan de vulling. Doe peper en zout en meng alles goed met een houten spatel.
Open de batbots en vul ze met een beetje vulling. Garneer met zwarte olijven en serveer.
Aubergine met garnalen
Marokkaanse kip worstenbroodjes
Marokkaanse tomatensalade
Koude pasta salade met tonijn
Batbot gevuld met gehaktvlees
Marokkaanse bladerdeeghapjes met kip